Administrerende direktør Morten Kraft i Sparebanken Sør har gjennom vinteren og våren forsøkt å kvitte seg med fotballengasjementet i Kristiansand.

Nå i ettermiddag kunne han endelig presentere nyheten om at Ernst Ravnaas, som så sent som i fjor høst var storeier i Start sammen med Erik Solèr, har kjøpt bankens aksjer i så vel det nye stadionanlegget i Kristiansand som i Start Toppfotball.

Stort tap
Hvor mye Ravnaas har betalt for aksjene eller hvilke partnere han har med seg, er foreløpig ikke kjent.

Men det er Sparebankens Sørs tap. Fotballeventyret kostet sparebanken med hovedkontor i Arendal 80 millioner kroner.

- Det har jo ikke akkurat stått noen kø av kjøpere. Men jeg synes vi har fått til en god løsning. Avtalen er konfidensiell, men de nye eierne kommer til å bidra med ny egenkapital som sikrer driften videre, sier Morten Kraft nå i ettermiddag.

Stolt
- Jeg er stolt over at vi har tatt et ansvar for Start, landsdelens kanskje største merkevare. Nå får vi inn mer kompetanse, optimisme og frisk kapital, sier Kraft som innrømmer at engasjementet i klubben har kostet banken dyrt.

- Det er jo aldri noen god løsning økonomisk når du må skrive av store beløp. Men det er samtidig en del av en banks virksomhet . Og vi er bunnsolide med en egenkapital på 2,6 milliarder kroner. 80 millioner er mye penger, men skaper ingen problemer for banken, sier Kraft.

Bankens avtale som hovedsponsor, og navnerettighetsavtalen til Sør Arena løper videre i henhold til inngåtte avtaler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.