Slektningene av Per Sten Andersen og Eva-Karin Haugen har et krav på nær 100 millioner kroner i boet til TA Invest, ifølge Hasse Bergstrøm, som leder arbeidsutvalget som representerer medlemmenes interesser overfor politiet og konkursbo, skriver Dagens Næringsliv.

Satset morens arv
- Det er nevøer, fettere og kusiner. Og det er rundt 20 personer. Familien er i sjokk og tar dette meget tungt. Ikke bare finansielt, men også psykisk. Og det kan man lett forstå, sier Bergstrøm.

Han trekker frem et familiemedlem fra USA som har satset morens arv på aksjespareklubben. Hun skal ha overført 4000 kroner månedlig.

- Livet hennes er ødelagt, sier Bergstrøm til DN.

-Hadde en drøm
TA Invest-gründer Per Sten Andersens svenske kusine, Torill Håkansson (61), er en av flere nære familiemedlemmer av bedragerisiktede Per Sten Andersen og Eva-Karin Haugen som har investert i aksjespareklubben TA Invest.

Håkansson tok opp lån på 250.000 kroner for å investere i fetterens aksjespareklubb, TA Invest.

- Jeg hadde en drøm. Nå er den borte, sier Håkansson. Drømmen var å selge huset og flytte til Norge.

Med en førskolelærerlønn på 17.000 kroner i måneden ble det fort tøft å få endene til å møtes da sentralvarmen i huset brøt sammen. Men da Håkansson krevde pengene sine tilbake, fikk hun et bestemt nei. I stedet haglet det med «ubehagelige» eposter fra Andersen og Haugen.

- Han sa jeg burde skamme meg. Og at jeg var grådig. Jeg følte jeg fikk kjeft uten grunn. Det eneste jeg ba om, var å få pengene mine, sier hun.

Lurt
Håkansson sier hun føler seg lurt og mener medlemmene av aksjespareklubben urettmessig har blitt fremstilt som grådige.

- Det er urettferdig. Det var ikke sånn det var. For meg handlet det om å ha litt økonomisk trygghet. Det var ikke det at jeg ville bli rik. Jeg ville bare ha penger til det helt nødvendige, sier hun til DN.

Per Sten Andersens forsvarer, Trygve Staff i advokatfirmaet Staff, ønsker ikke å kommentere saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.