Ekspolitimann Ole Even Kollerud (47) ble i år frifunnet for brudd på verdipapirhandelloven etter å ha vært i politiets søkelys i tre år. Kollerud føler likevel at han i praksis allerede er straffet. Han er arbeidsløs, har en gjeld på ti millioner kroner og står uten bolig, skriver Dagens Næringsliv.

- Ingen vil ta i meg med ildtang etter denne saken. Jeg er 47 år og ferdig. Økokrim har ødelagt livet mitt, sier Kollerud til DN.

Les også: - Gi politiet tidsfrister

- Familien min er knust
Kollerud viser blant annet til at Økokrim rettet et inndragningskrav på 24 millioner kroner mot ham, tok beslag i verdier og sperret VPS-konti.

- Inndragningskravet på 24 millioner kroner er frafalt for mitt vedkommende, og jeg har en rettskraftig dom på dette. Men min familie og jeg er ruinert, sier han, og legger til:

- Jeg er frikjent, men jeg har tapt alt jeg eier, og familien min er knust. Og dette får ingen konsekvenser for Økokrim.

Les også: Politimann ruinert

«Vrir og vrenger»
Kollerud etterlyser en bedre en kvalitetssikring av Økokrims arbeid. Bakgrunnen er at han ikke kjenner seg igjen i Økokrims arbeidsmetoder.

- Jeg har jobbet 25 år i politiet, og jeg kjenner meg overhodet ikke igjen. Det jeg har vært utsatt for, ødelegger min tro på rettsstaten. Jeg trodde ikke at en offentlig etat fikk så frie tøyler i Norge. Jeg er sjokkert. Man er ikke ute etter å få frem sannheten. Man er ute etter å ta mennesker for enhver pris, og man dekker seg bak allmennpreventive hensyn for å rettferdiggjøre arbeidsmetoder og opprettholde egen prestisje., sier han til avisen.

- Han må selvsagt på uttale seg
Økokrim-sjef Trond Eirik Schea ønsker ikke å diskutere kritikken fra Kollerud i mediene.

- Han er part i en straffesak som fortsatt pågår. Han må selvsagt få uttale seg, men jeg ønsker ikke å diskutere dette med ham i avisene. Annet enn at han har hatt en offentlig forsvarer betalt av staten, sier Schea.

Økokrim har nå anket dommen til lagmannsretten.

Les også: Handlet i det skjulte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.