Nille-gründer Mons Bertil Aarskog tjente hundrevis av millioner kroner da billigkjeden ble solgt i 2006.

Gevinsten ble raskt investert på børsen, og fjoråret endte med knall og fall og et tap på 656,7 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Da brødrene Per Mathias og Mons Bertil Aarskog solgte 70 prosent av Nille-kjeden til Ferd Private Equity fikk de 700 millioner kroner, hvorav lillebror Mons Bertil fikk ut 525 millioner.

- For grådig
Men nå er mye av verdiene fordunstet på børsen. 2007 endte med et underskudd på moderate 11 millioner kroner for Aarskogs investeringsselskap Mons Holding, mens det altså gikk katastrofalt galt ifjor.

Mons Bertil Aarskog har ifølge avisen blant annet Acta, Faktor Eiendom, Thule Drilling og Seabird Exploration i porteføljen.

- Han har en egen evne til å bevare roen til tross for store kursfall. Samtidig har jo denne strategien kostet ham fryktelig masse penger. For eksempel ble han for grådig i Acta da han ikke valgte å selge seg ut på kurser rundt 40 med solid gevinst. I stedet har han kjøpt mer på fallende kurser, sa en megler til Kapital for et år siden.

Les også: Nille i sjampotvist (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.