06.00 i dag aksjonerte Arbeidstilsynet og politiet mot Norges største renovasjonsselskap RenoNorden, etter tips om flere mulige brudd på arbeidsmiljøloven, skriver Dagbladet.no.

Selskapet er ett av Skandinavias største og håndterer husholdningsavfallet til over 2,5 millioner innbyggere i Norge, Sverige og Danmark.

- Ingenting å skjule
- Vi har ingenting å skjule. De må komme og sjekke de som måtte ønske det. Det er ingen som får dårlig betalt. Det kan jeg garantere, sier rekrutteringsansvarlig ved RenoNorden, Jan Johansen, til Dagbladet.

Arbeidstilsynet har blant annet fått inn tips om uverdige boforhold for østeuropeiske ansatte, manglende arbeidskontrakter og ulovlig overtid. I tillegg har det framkommet påstander om ansatte som har skadet seg under arbeid skal ha mistet jobben.

- Dette er påstander som jeg ikke er kjent med og jeg kjenner meg heller ikke igjen i påstandene. Dette kommer som lyn fra klar himmel. Vi har ingenting å skjule, sier Johansen fra RenoNorden.

- På bakgrunn av tipsene valgte vi i dag å foreta et uanmeldt tilsyn, sier inspektør Øystein Eriksen i Arbeidstilsynet til Dagbladet.

Tilsynet aksjonerte mot tre adresser, blant annet hovedkontoret til RenoNorden i Sørum kommune. Politiet deltar også i aksjonen.

Les også: Razzia i strandsonen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.