Etter fem år som daglig leder i bakeribedriften Kakemesteren i Åmli i Aust-Agder, er Steinar Johansen sykmeldt og bitter, skriver Finansavisen.

Ifølge Johansen startet tre års mareritt da han på et politisk møte i forkant av kommunevalget sa at det var for mange snyltere i bygda, og at 23 prosent av alle i alderen 18 til 67 år er uføretrygdet.

- Samtidig sliter alle som driver bedrifter i Åmli med å få fatt i arbeidskraft. Vi måtte hente arbeidskraft fra Polen, sier Johansen til avisen.

Johansens innspill vakte sterke reaksjoner, og i regionavisen Agderposten var overskriften "Åmli-folk er i sjokk."

Hærverk og sladder
De tre neste årene var det ifølge Johansen stadig hærverk både på bilen og leiligheten hans. Dekk ble skåret opp og sand ble gnudd på lakken.

- Bygda spilte også et revynummer om meg der det fremgikk at jeg hadde sextrakkasert ansatte. Og den som spilte meg var bygdas sogneprest, sier Johansen til Finansavisen om det han kaller ondsinnet sladder uten rot i virkeligheten.

Johansen oppgir også at barn ifjor høst begynte å rope ting til ham som "Slemme kakemannen" eller "Stygge kakemannen". I juni fikk han nok og sa opp jobben etter det han kaller trakkasering fra et lokalt nettverk i bygda der ordføreren også skal ha vært med.

Ordfører Tellef Olstad (Sp) i Åmli kommune ser ingen grunn til at Johansen skulle føle seg trakkasert.

- Når man stikker seg frem som han har gjort, må man også regne med å få litt igjen. Alt hva man sier blir ikke nødvendigvis glemt dagen etterpå, sier Olstad til avisen.

Les også: - Nå må det lønne seg å arbeide

- Det er på tide å gjøre noe

1 av 3 kjenner en trygdesnyter


681.000 arbeidere betaler Norges uføreregning



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.