Partner Siri Teigum i Thommessen er dronningen blant norske advokater. Som eneste kvinne har hun gått til topps i den amerikanske bransjekåringen «Best Lawyers»; én av flere ulike advokatkåringer, skriver Dagens Næringsliv.

Teigum er blitt rangert av sine kolleger som den beste innen kategorien «konkurranserett».

Teigum har hevdet seg i en særdeles mannsdominert bransje og har måttet ofre mye for det. Bare fem av Thommessens 51 partnere er kvinner. Men det er timene, mer enn mennene, som har vært den største hindringen for å lykkes.

- Det er ikke vanskelig å jobbe i en mannsdominert bransje. Det som er vanskelig, er å bestemme seg for om man vil jobbe på denne måten, og så mye som vi gjør, sier Teigum til DN.

Lettere å være den ene damen
Hun forteller om sist helg da hun jobbet lørdag, sendte gjestene ut av døren etter middagsselskap klokken tre natt til søndag, fortsatte jobbingen på søndag og var på jobb klokken fem mandag morgen.

Hun takker på mange måter mennene for at hun har fått det til.

- Nå har jeg ikke lenger fordelen av å være ung og blond, men hvis man først gjør en ålreit jobb og samtidig stikker seg ut, så blir man litt lettere husket. Det er lettere å være hun ene damen som ordnet opp enn 11 menn i mørk dress - mellomblonde alle sammen.

Teigum er på ingen måte alene om et snitt på mellom 50 og 60 arbeidstimer i uken.

Må være masochist
- Det er en anerkjennelse at du må jobbe hardt for å få noe igjen. Du tenner profesjonelt på det du holder på med. Du ønsker å være på et A-lag. Og hvis du vil være på et A-lag, så må du jobbe hardt. Det er et brutalt yrke, sier Finn Bjørnstad i Wikborg Rein.

Hans kollega Trond Eilertsen mener «masochisme» og «selvplaging» er de mest dekkende ordene.

- Du skal være litt masochist, det blir en form for selvplaging. Det er en ekstrem arbeidsmengde som skal til for å trenge inn i en sak. Rocknes-saken har for eksempel dokumentasjon på 13.000 sider. Du skal gjennom alt, og du skal vite hva som står der. Det er som å lese til eksamen hver gang, sier Eilertsen.

For Teigum er arbeidsmoralen et viktig kriterium når hun plukker ut undersåtter til sakene sine.

- Jeg er veldig nøye på hva de leverte i forrige uke. Hvis de ikke leverte i forrige uke, vil jeg ha en samtale med dem før de får være med på et spennende prosjekt igjen.

Se hele listen over Norges beste advokater i Dagens Næringsliv i dag.

Her er Norges beste advokater (klikk på advokatnavnet for å lese profil og intervju):



Les også:

Følger nøye med på advokatkontorene

Vil straffe advokatlekkasjer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.