Dermed blir frikjennelsen fra november i fjor stående.

En enstemmig Gulating lagmannsrett er kommet til at anken fra påtalemyndigheten ikke på noen punkter vil føre fram i en ny runde, skriver BA.no.

Uppstrøm ble 3. november frikjent på alle punkter i dommen fra Bergen tingrett. Uppstrøms advokat, Erling O. Lyngtveit, kalte dommen en «total oppreisning». Lyngtveit var fredag ettermiddag ikke tilgjengelig for kommentar.

Ble selv lurt
Uppstrøm var tiltalt for urettmessig å ha mottatt rundt 15 millioner kroner som Carl Fredrik Seim utbetalte fra selskaper han hadde kontroll over i 2002-2003. Retten kom derimot fram til at Uppstrøm selv var blitt lurt av Seim.

Sammen kjøpte de verftet Mjellem & Karlsen i Bergen i 2002. Kort tid etter ble bedriften slått konkurs, og over 400 ansatte mistet jobben.

Førstestatsadvokat i Hordaland, Walter Wangberg, var ikke fornøyd med tingrettens konklusjon. Han anket saken mot investoren videre, men lagmannsretten har altså sagt nei til å behandle saken på nytt.

Vurderer Høyesterett
Wangberg er gått av med pensjon, og fungerende førstestatsadvokat Randi Gabrielsen var fredag ikke tilgjengelig for kommentar.

Heller ikke politiadvokat Ole Bjørn Mevatne ville kommentere den avviste anken overfor Bergensavisen. Mevatne var aktor da saken gikk i tingretten.

– Nå er det opp til Statsadvokaten å vurdere om saken skal ankes inn for Høyesterett, sier han. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.