Produsenten Weber/Saint-Gobain, tidligere Norsk Leca, tapte i desember på alle punkter da Gulating lagmannsrett behandlet et søksmål fra huseierne Airis R. og Geir E. Karlsen på Tau i Rogaland som opplevde at grunnmuren deres smuldret opp.

Ifølge administrerende direktør Jan Halstensen har selskapets rådgivere være krystallklare på at dommen fra Gulating lagmannsrett må ankes, melder Stavanger Aftenblad.

– Prinsipiell sak
– Dette er en viktig prinsipiell sak for alle parter. Vi har denne uken informert motparten om at vi anker, sier Halstensen.

Selskapet har de siste 25 årene tatt ansvar for å utbedre smuldringsskader på hus som er satt opp med Leca-blokker som i ettertid har vist seg å ha en produksjonsfeil.

Nå ønsker de å få klarlagt om selskapet har vært for romslige med å påta seg utgifter med de dårlige bygningsblokkene.

– Skulle vi tape i Høyesterett, må vi løse disse sakene på en positiv måte slik vi har gjort de siste 25 årene, sier Halstensen.

Infoplikt
Dommen fra Gulating lagmannsrett i desember i fjor slår fast at daværende Norsk Leca, i dag Weber/Saint-Gobain, hadde plikt til å informere kunder som på 1970-tallet hadde kjøpt blokker som inneholdt belgiske lettklinker, om at det var fare for oppsmuldring.

Dette var ifølge retten kjent så tidlig som i 1987, da Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Forskningsråd (NTNF) sluttførte en rapport om nettopp dette problemet. Foreldelsesloven kan dermed ikke anvendes i denne saken, selv om huseieren kjøpte huset for over 30 år siden, mente retten.

Lagmannsretten dømte produsenten til å gi saksøker full erstatning for skadene på grunnmuren på bolighuset på Tau. I tillegg ble firmaet dømt til å betale Karlsens sakskostnader. (©NTB)

Les også: - Vil bli like stor som Ikea (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.