Warren Bank, hvor blant annet Peter Warren og Stein Erik Hagen er hovedaksjonærer, klarte ikke minstekravet for å drive bank.

- Dette skjer ikke hver dag og er ikke vanlig, sier konstituert finanstilsynsdirektør Emil Steffensen om Warren Bank som leverer tilbake sin bankkonsesjon.

Det var i slutten av 2009 at Warren Bank ble lansert.

Les også: Warren starter egen bank

25. mars i år varslet Warren Bank as selv Finanstilsynet om at konsernet ikke oppfylte minstekravet til ansvarlig kapital. Igår meldte Finanstilsynet at banken leverer inn konsesjonen.

Banken hadde en forvaltningskapital på 180 millioner kroner, med et samlet innskudd fra bankkundene på rundt 50 millioner kroner og et innskudd fra banker på 30 millioner.

 

Ros fra Finanstilsynet
Det har i lengre tid vært en dialog mellom foretaket og Finanstilsynet med sikte på å avklare situasjonen og finne en løsning på problemet.

- Samtlige innskudd er returnert til innskyterne, og alle lån er innfridd eller overdratt til annen bank uten tap for noen kunder, sier finanstilsynsdirektør Steffensen.

Selv er han meget fornøyd med hvordan Warren Bank håndterte situasjonen ved at Finanstilsynet ble varslet tidlig.

- Det er slik man skal gjøre det, sier han til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.