Geir-Tore Nielsen har sagt opp sin stilling som administrerende direktør i Lillestrøm Sparebank med umiddelbar virkning. Bakgrunnen er den såkalte Advisia-saken, hvor et selskap eid av Lillestrøm Sparebank, Advisia, fikk kritikk for sitt salg av strukturerte spareprodukter fra Finanstilsynet uten å følge kritikken opp.

Nielsen sier at han trekker seg på eget initiativ.

- Når jeg nå trekker meg, er dette et uttrykk for at jeg gjerne skulle ha gjort ting annerledes, sier Nielsen til E24.

Styret har sendt ut en pressemelding hvor de takker Nielsen for innsatsen, trass i kritikken fra Finanstilsynet.

- Nielsen har ledet banken fra NOK 1 milliard i forvaltningskapital i 1997, til dagens NOK 6 milliarder kroner i egne bøker. LillestrømBanken har levert solide overskudd alle disse årene, bortsett fra 2008 hvor alle banker led betydelige tap, kommenterer styrets leder, Jan Schjatvet i en e-post fra banken mandag formiddag.

Høye gebyrer
Advisia-saken gjelder selskapet Advisia som solgte spareprodukter med høye gebyrer og høy risiko for Lillestrøm Sparebank. Banken eide 23,3 prosent i Advisia og Nielsen satt som styreleder. Da Finanstilsynet etter en inspeksjon i 2010 kritiserte Advisia for «gjentatte brudd på god forretningsskikk» solgte banken selskapet til OX Norge som Lillestrøm Sparebank eier en tredjedel av. Samtidig trakk Nielsen seg som styreleder i selskapet.

Kritikken fra Finanstilsynet har ikke blitt tilstrekkelig fulgt opp av banken og derfor har Nielsen nå valgt å gå fra sin stilling ettersom han føler han ikke har den nødvendige tilliten han trenger for å lede banken.

- Banken står foran store utfordringer i årene som kommer, og da er det viktig at tilliten til virksomheten ikke utfordres unødvendig. Min person er knyttet til en hendelse som er egnet til å svekke denne tilliten, og da blir konklusjonen at jeg fratrer som administrerende banksjef, sier Geir-Tore Nielsen i en e-post til DN.no mandag formiddag.

Stein Morten Polden er konstituert som ny administrerende banksjef.

Les mer: Lillestrømbanken beklager råsalg til egne kunder

Les også:
- Grønt lys til bankene om å fortsette å lure kundene
DnB Nor-sjef Rune Bjerke: - Trist når en kunde er så misfornøyd
Røeggen: - Jeg gjør meg klar for en ny runde
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.