Toppledelsen i Skagen-fondene får 21,5 millioner kroner i bonus. Hver av de andre 167 ansatte i fondsforvaltningsselskapet får minst 600.000 hver i bonus. Likevel har selskapet problemer med rekrutteringen, skriver Dagens Næringsliv.

Norges suverent største fondsforvaltningsselskap fikk et overskudd på 482 millioner kroner før skatt ifjor.

Hele 292 millioner avsettes til utbytte i selskapet som eies av de ansatte med Kristoffer Stensrud, Åge Westbø, Kristian Falnes og Tor Dagfinn Veen i spissen.

– Gitt omstendighetene er det et ok resultat, sier investeringsdirektør Harald Espedal til DN.

Fastlønnen i Skagen ligger rundt 30 til 50 prosent lavere enn det søkerne kan få andre steder, og gjør at det absolutt ikke er noe rush av jobbsøkere til Stavanger-selskapet.

– Nei, det høye lønnsnivået i denne regionen gjør at det faktisk er vanskelig for oss å rekruttere folk. Folk har forpliktelser. Det gjør at de tenker seg om. Og husk at det for folk med utdanning i dette distriktet slett ikke er uvanlig med fastlønn i millionklassen, sier Espedal til DN.

Bommet i Norge
Samlede driftsinntekter i Skagenfondene endte ifjor på nær 1,2 milliarder kroner.

Mesteparten av dette, rundt 900 millioner brutto, stammer fra honorarinntekter fra forvaltningen av aksjefondet Kon-Tiki som forvaltes av gründeren og nestoren Kristoffer Stensrud, der avkastningen var 2,5 prosentpoeng over referanseindeksen som forvalterne måler seg mot.

Særlig var resultatet svakt fra forvaltningen av Skagen Vekst som investerer i norske aksjer, med en avkastning 11,1 prosentpoeng svakere enn referanseindeksen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.