De siste ukene har Norwegian latt folk nominere helter som skal pryde halene på selskapets fire nyeste fly. Trond Bolle var blant dem som hadde fått flest stemmer i kampen om å bli selskapets nye halehelter.

Norwegian mener det ikke er noen tvil om at Trond Bolle er en helt, men opplyser at årsaken til at han ikke er med i finalen skyldes en sikkerhetsvurdering.

– Norwegian har i dag flyginger til flere områder der krigen i Afghanistan anses som kontroversiell. Dermed er det en risiko for at det kan oppfattes som provoserende hvis vi har krigshelten Trond Bolle på haleroret. Den risikoen kan vi rett og slett ikke ta. Vi vet at mange nå vil bli skuffet, men vi håper på forståelse for at vi alltid setter flysikkerheten først, sier kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam, i en pressemelding.

Heller ikke artist Joakim Nielsen, forfatter Jens Bjørneboe, black metal-gitarist Øystein Aarseth eller Robert Skaanes fra Berserk-ekspedisjonen er tatt med videre til finalerunden. Dette skyldes både ønsker fra familiene og flyselskapets egne vurderinger.

Dermed er Hans Nielsen Hauge, Grete Waitz, Wenche Foss, Johan Fredrik «Frits» Thaulow og Ludvig Walentin Karlsen Oslo-folkets kandidater.

Finalistene fra Bergen, Trondheim og Stavanger offentliggjøres tirsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.