I løpet av juni økte arbeidsledigheten med 1300 personer, viser sesongjusterte tal frå NAV.

– Arbeidsledigheten har økt i tre måneder på rad. Dette kan indikere at det har vært et skift i arbeidsmarkedet, seier fungerende arbeids- og velferdsdirektør Bjørn Gudbjørgsrud i en pressemelding.

Ved utgangen av juni var det registrert 64.200 heilt arbeidsløse hos NAV. Dette tilsvarer 2,4 prosent av arbeidsstyrken, og er 1300 færre enn på samme tid i fjor.

Det var ventet en ledighet på 2,4 prosent, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

Liten økning tilgangen på ledige stillinger
Antallet nye ledige stillinger økte med en prosent fra mai til juni. Sammenlignet med ifjor ble det registrert to prosent færre nye ledige stillinger i løpet av juni sammenlignet med samme periode året før.

Fortsatt høy ledighet i bygg og anlegg
I løpet av juni ble det tre prosent flere arbeidsledige innen bygg og anlegg, men arbeidsledigheten er fremdeles lavere enn i juni i fjor.

Ved utgangen av juni er det registrert 6400 helt arbeidsledige med bakgrunn fra bygg og anlegg. Dette er 900 personar, eller 12 prosent, færre enn på samme tid i for

Ledigheten ned i mange fylker
I forhold til i fjor er det nå færre arbeidsledige i en rekke fylker. I Sør-Trøndelag er det 11 prosent færre arbeidsledige enn for et år sidan, mens det er ti prosent færre arbeidsledige i Møre og Romsdal og Hordaland. I Østfold og i Vest- Agder er det seks prosent flere arbeidsledige.

Arbeidsledigheten er nå høyest i Østfold og Telemark med 3,3 prosent. Den laveste arbeidsledigheten finnes i Sogn- og Fjordane, med 1,5 prosent, og i Rogaland og Møre og Romsdal, begge med 1,8 prosent arbeidsledighet.

Sysselsettingen steg i første kvartal
Onsdag slapp Statistisk Sentralbyrå sin arbeidskraftundersøkelse AKU. Den viser at sysselsettingen i Norge steg med 21.000 personer fra januar til april i år.

SSBs tall er basert på undersøkelser gjort over tre måneder. SSB bruker derfor tremåneders gjenommnsnitt for å beregne den månedlige utviklingen.

Gjennomsnittstallene viser at sysselsettingen nå har økt i 12 måneder på rad.

Les: Jobbfesten fortsetter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.