Hodejeger og gründer Øyvind Sandvik (42) fikk ifjor sparken som sjef for rekrutteringsselskapet Ranstad Norway, etter grove beskyldninger om rekke alvorlige brudd på sin arbeidsavtale.

Det førte til at han ble tvunget til å selge aksjer verdt 21,5 millioner kroner for én krone, skriver Dagens Næringsliv.

I avtalen mellom Ranstad og Sandvik heter det seg nemlig at hvis Sandvik begår forhold som innebærer at han får sparken, så kan Ranstad kjøpe hans aksjer på billigsalg.

Sandvik hadde stor suksess med å bygge opp sitt eget rekrutteringsselskap Corridor. For seks år kjøpte verdens nest største rekrutteringsselskap, Ranstad Group, rundt 80 prosent av firmaet til den revisorutdannede gründeren. Sandvik tjente i underkant av 30 millioner på salget.

-Ønsket å slo kloa i aksjene
Sandvik fortsatte å jobbe i eget firma etter oppkjøpet og beholdt også en aksjepost på 15,5 prosent.

Nå har Sandvik saksøkt Ranstad med krav om at oppsigelsen av ham kjennes rettsstridig, skriver DN.

– Det dominerende motiv for å sparke Sandvik, var at Ranstad ønsket å slå kloa i aksjene hans for én krone. Dermed slapp de unna å betale 21,5 millioner kroner, sa Sandviks advokat Harald Hjort i retten.

Jukset med fakturaer
Rekrutteringsselskapet Ranstad viser på sin side blant annet til at Sandvik, via rekrutteringsselskapet Bemanningsbyraaet (BB), skulle starte virksomhet i konkurranse med Ranstad. Sandvik hadde fått lov av Ranstad til å være eier og styremedlem i rekrutteringsselskapet, men Ranstad mener Sandvik både tilbakeholdt og ga uriktig informasjon om planene til Bemanningsbyraaet.

Samtidig mener også Sandvik sendte over konfidensielle Ranstad-dokumenter og deltok aktivt i oppbyggingen av BB på områder det ville konkurrere direkte med Ranstad. Det mener selskapet er grovt illojalt av Sandvik.

– Sandvik har vært åpen om dette hele veien og Ranstad har akseptert hans dobbeltroller i begge selskaper, sa Hjort.

Nå blir det opp til retten å ta stilling til hva som var den reelle grunnen til at Ranstad sparket Øyvind Sandvik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.