Slutt på gratis brus på flyet

Passasjerer på økonomiklasse må heretter betale for brusen på SAS langflygninger.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Saft og brus skal ikke lenger være gratis på lange flyreiser med SAS. Passasjerene skal fortsatt få en skvett å drikke til hovedmåltidet, men utenom disse må lommeboka fram, skriver nettstedet takeoff.dk.

Heretter skal en boks mineralvann koste 20 kroner, het det på nettstedet onsdag. Vann, kaffe og te skal fortsatt være gratis, også når de bestilles utenom måltidene, bekrefter pressesjef i SAS Danmark Trine Kromann-Mikkelsen.

– Dette er et ledd i produktoppdateringen på våre langruter, der produktet skal være mer entydig enten vi flyr på Asia eller USA. Kabinpersonalet vil spare tid som de kan bruke til å være mer synlige for passasjerene, sier Kromann-Mikkelsen.

Hun vil ikke svare på hvor mye selskapet sparer på å nekte passasjerer på økonomiklasse en gratis cola. For endringen gjelder bare for passasjerene bak forhenget i kabinen, på business class og såkalt økonomi ekstra blir det fortsatt fritt fram i skuffen med brusbokser.

De nye retningslinjene for servering av drikke er fastsatt av SAS' hovedkontor i Stockholm, melder København-avisen Politiken. (©NTB)