Den tidligere Eltek-sjefen Morten Angelil er blant annet tiltalt for innsidehandel av aksjer i Nera. Kun 19 dager før fusjonen mellom de to selskapene Eltek og Nera kjøpte han 181.500 aksjer i selskapet.

- Motivet var de gode Q1-tallene til Nera, og kun det, sier Angelil under aktoratets utspørring i Oslo tingrett torsdag.

Dagen Angelil handlet disse aksjene var han på reise i Kina. På flyet hadde han lest i DN om de positive tallene for første kvartal. I det han lander tar han kontakt med aksjemegler Gaute Eie.

Angelil vil kjøpe aksjer i Nera – masse. Eie mener han ikke bør gjøre det og sikter til at Angelil sitter på innsideinformasjon. Hele denne samtalen som fant sted 10. mai 2006 ble spilt av i tingretten tidligere i uken.

<b>- Nei, nei, nei, nei, Morten, Morten!</b>

- Eie styrer samtalen
I samtalen trekker Eie frem at Angelil bør kjøpe opp hele selskapet. Aktor stille spørsmål til Angelil om hvordan han opplever dette.

- Det er ingen tvil om at Eie som styrer denne samtalen. Han er en god aksjemegler som prøver å selge innen deal, sier Angelil.

- Tenkte du på fusjon på Nera her?

- Nei, jeg tenkte ikke på det. Jeg hadde lest de gode tallene, og basert på offentlig informasjon som kom i avisen den dagen kjøpte jeg aksjen, sier Angelil.

- Useriøs prat
Aktor fortsetter utspørringen rundt telefonsamtalen. Angelil påpeker at flere av setningene fra samtalen blir tatt ut av kontekst, og påpeker overfor retten at dette fra hans side kun blir sett på som en uformell samtale.

- Dette er smalltalk, kun useriøs prat mellom to som kjenner hverandre, sier Angelil.

Den tidligere Elteksjefen mener det er åpenlyst at han ikke sitter med noen informasjon om en mulig Nera-fusjon på dette tidspunktet.

- Jeg sier jo nei i begynnelsen av samtalen når Eie spør om vi har noen som ser på dette nå, sier han.

- Det er klart at kalkultoren til Eie begynner å gå ganske kjapt. Det går ikke lang tid før han introduserer corporate. Han ser jo mulighetene her, sier Angelil.

- Han er på månen
Aktor fortsetter utspørring:

- Eie introduserer Pål Johnsen på corporate. Du sier det ikke er en nedside på Nera. Hva er det du snakker om her?

- Jeg snakker smalltalk, jeg snakker om Nera. Han er på Månen jeg er på Mars. Jeg er jo ikke interessert i det hele tatt. Jeg skal ikke snakke med Pål Johnsen.

- Jeg tror jeg begynner å bli lei hele Gaute, og svarer bare for å bli kvitt han, sier Angelil.

Han påpeker at det er ikke er han som tar initiativ til en fusjon med Nera, men at mange rådgivere foreslo en slik sammenslåing.

- Jeg snakket med mange om slikt hele tiden, sier Angelil.

- Jeg sier til og med at det har vært et problemcase og at jeg har vært usikker på Nera.

Preget av saken
Angelils forsvarer har kun ett siste spørsmål etter at aktoratet er ferdig med sin utspørring;

- Kan du si noe om hvordan denne saken har påvirket livet ditt?

- Tror jeg ikke orker mer. Må sette stopp der, sier en emosjonell Angelil.

Han er tydelig preget av saken. Retten tar pause.

Fredag er det rettsfri for den tidligere Elteksjefen. Første uke er omme.

- Føles det bra å være ferdig med din forkl#229?

- Fytti katta, ja, nå gjelder det bare å vinne, sier Angelil til DN.no.

<b>- Nei, nei, nei, nei, Morten, Morten!</b>

<b>- Ingen god følelse å ha så mye penger</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.