Storebrand forklarte i dag hvorfor deres ansatte ikke får fly med Ryanair. Lavprisselskapet er også utestengt fra Storebrands investeringsportefølje.

- Vi har utelukket Ryanair fordi de verken driver selskapet bærekraftig, eller har kontrollsystemer for bærekraft, sier Storebrands leder for bærekraft, Stina Billinger i en pressemelding.

Boikottbonanza
AUF-leder Eskil Pedersen oppfordret i går til folkelig boikott av Ryanair. Han mener også at oljefondet bør trekke seg ut av selskapet.

Når ordene "Ryanair" og "boikott" de siste dagene ofte er blitt nevnt i samme setning, er det langt fra første gang.

Fagforeningene fanebærere
LOs største forbund, Fagforbundet, ba allerede i 2003 sine 300.000 medlemmene om å boikotte selskapet. I 2010 påla Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) sin politiske ledelse, sentralstyret og ansatte i YS-sekretariatet å ikke fly med Ryanair under tjenestereiser. HKs avdeling for luftfart og reiseliv gjorde det samme.

Fagforbundene er dermed del av den nå niårige kampanjen «Ryan-be-fair» i regi av det internasjonale transportarbeiderforbundet ITF.

Siemens gikk tilbake
I september 2012 meldte også Siemens at de ville boikotte Ryanair midlertidig. Meldingen kom etter en rekke nestenulykker og nødlandinger på grunn av mangel på drivstoff. Etter et møte mellom Siemens og Ryanair ble boikotten imidlertid avblåst.

Usaklig svar på tiltale
Også hos søta bror har en Ryanair-boikott vært aktuelt, om enn med en litt annen motivasjon. Da flyselskapet ble felt for seksistisk reklame i 2008, oppfordret politiker Birgitta Ohlsson til boikott. Det var Näringslivets etiska råd (ERK) som vurderte reklamen, og Ryanair svarte med å kritisere både ”gledesdreperne” i rådet og ”boring Birgitta” i noen bemerkelsesverdige pressemeldinger.

Les også på DN.no: Tidligere Ryanair-pilot: - Tok 2-3 år før jeg begynte å tjene penger

<b>- Det har jo gått for langt</b>

<b>- Gir mulighet for å sno seg rundt reglene</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.