Anette Skaugen (87) og rederenkens selskap Brynjulf Skaugen AS har søksøkt butleren hennes for å ha betalt dyre nattklubbregninger, restaurantbesøk og Louis Vuitton-innkjøp med hennes penger, skriver Dagens Næringsliv.

Etter at Anette Skaugen havnet på eldrehjem, oppdaget familien en rekke mistenkelige dipsosisjoner på hennes konti, og de beskylder nå butleren Thomas Wassdal (32) for å ha underslått 1,6 millioner kroner.

I saken som nå er oppe i Oslo tingrett kreves det at butleren betaler tilbake totalt 5,4 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Summen inkluderer underslag av 1,6 millioner kroner i løpet av ti år, samt et lån til kjøp av leilighet som selskapet har gitt ham. Han skal også ha brukt Skaugens penger til å pusse opp sin egen leilighet.

- En godterisekk
Etter at Skaugen ble lagt inn på pleiehjem, har han angivelig tatt ut rundt 70.000 kroner fra kontoene hennes i løpet av én måned.

Privatetterforsker Finn Abrahamsen har vært engasjert av rederfamilien for å avdekke pengebruken.

Den 32 år gamle butleren avviser totalt at han har gjort noe ulovlig.

- Det har skjedd flere ganger at jeg fikk litt ekstra, det var en godterisekk som skulle deles ut, sa Wassdal blant annet i retten mandag ifølge DN.

Allerede som 21-åring ble Wassdal ansatt for å hjelpe Anette Skaugen og hennes nå avdøde ektemann. Wassdal sto til disposisjon døgnet rundt, og tilbragte også sommerferien sammen med Anette Skaugen på Skaugen-familens landsted på Tjøme. Wassdal var også tilgodesett i Anette Skaugens testament, og i et tilleggstestamente het det ifølge DN at det skulle opprettes et legat i Wassdals navn.

Les hele saken i Dagens Næringsliv tirsdag.

Les også: Den store arvestriden


- Enearvinger til store formuer må tåle litt pes fra resten av slekten

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.