Telenors Asia-sjef Sigve Brekke fikk totalt 10,2 millioner kroner i lønn og bonus ifjor, skriver Dagens Næringsliv.

Det er nesten like mye som Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas som fikk 10,8 millioner.

Størsteparten av utbetalingene til Brekke skyldes blant annet et «borteboerstipend», ifølge selskapet.

Gjennomsnittlig lønn for heltidsansatte i Norge er rundt 40.000 kroner per måned. Brekke tjente dermed en gjennomsnittlig norsk årslønn cirka hver drøye 2. uke

Etter at Telenor vinteren ifjor ble fratatt alle mobillisenser etter en høyesterettsdom har Brekke fløyet i skytteltrafikk mellom India og Thailand, der Telenor har sitt Asia-hovedkontor.

Dagens Næringsliv har tidligere skrevet at Brekke blir av mange sett på som en kronprins i Telenor-systemet.

- Mange som ønsker hans tjenester
Telenors styreleder Svein Aaser forsvarer Brekkes lønn.

- Brekke har en betydelig del av æren for at Telenor fikk India-situasjonen på plass. Det er nok veldig mange av våre konkurrenter som ønsker hans tjenester, men han er norsk og brenner for Telenor, sier Aaser til Dagens Næringsliv.

Ifjor økte den samlede godtgjørelsen for konsernledelsen i Telenor med 31,7 prosent til 71,9 millioner kroner, noe Aaser overfor DN forklarer med flere personer i konsernledelsen i 2012 enn det var i 2011.

Den tredje best betalte i Telenor-konsernet er konserndirektør Hilde Tonne, som oppnådde 6,8 millioner kroner i lønn og bonus.

På de neste plassene følger konserdirektør Morten Karlsen (6,7 millioner kroner) og finansdirektør Richard O. Aa (5,7 millioner).

Les også: Her er Telenors India-mål


Umulige forhandlinger mellom Telenor og Telenor (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.