Fra en kilde i Aust-Agder tapper Voss of Norway vann som sendes i til 52 land i en eksklusiv designerflaske. I fjor satset selskapet hardt, men gikk likevel på et tap før skatt på 46,2 millioner kroner. Dermed er det samlede tapet på vannet nå oppe i 450 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Selskapet ble etablert i 1997, og eies blant annet av amerikanske Juggernaut Capital Partners, Stein Erik Hagen og Selvaag-familien.

Flaskehals
Rune Fløgstad, styremedlem i selskapet, peker på problemer med flaskeleveransene som en årsak til underskuddet.

- Det er vanskelig å anslå hva som er tapt salg og hva som bare er forskjøvet salg. Vi styrte mot at regnskapet skulle gå i balanse på Ebitda-nivå, slik det har gjort de to foregående årene, og det gikk også i den retningen før leveranseproblemene i perioden mai til august/september, sier han.

Disse problemene gikk utover salget og hvordan selskapet klarte å utnytte sitt produksjonsanlegg.

Solgte mer
Selv om selskapet gikk med underskudd i fjor, økte vann-salget på verdensbasis med 15 prosent. Samtidig førte oppbemmaning og økt satsing på markedsføring til minustall.

- Planen var at marginen på høyere salgsvoum skulle dekke kostnadene ved oppskalering av organisasjonen og markedsføring. Da marginen uteble, var kostnaden allerede pådratt. Nå har vi justert ned kostnadene, forteller han.

Fløgstad forteller at 2013 foreløpig ser bedre ut for Voss of Norway. Dessuten gjennomførte selskapet en emisjon ved årsskiftet på 32 millioner kroner, som har styrket selskapet finansielt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.