Da Norwegian og Bjørn Kjos i 2007 startet egen bank tipset advokatsønnen Lars Ola Kjos alpinkompisene Aksel Lund Svindal og Lasse Kjus om at det kunne være penger å tjene, skriver Finansavisen.

Og at det var et godt tips er det liten tvil om. Aksjen har gått rett til værs, og aksjen er ifølge avisen firedoblet på halvannet år.

Basert på dagens kurs på 8,50 kroner i den unoterte Bank Norwegian-aksjen har Kjus tjent 1,3 millioner kroner på sine 200.000 aksjer.

Lund Svindal har på sin side økt sin eksponering hele tiden siden 2007, og har nå en urealisert gevinst på 7,4 millioner kroner på sin aksjepost som er verdsatt til 10 millioner kroner.

Bestevenn med mann til datter

Men det er ikke bare kjendisalpinistene som ifølge avisen har fått tips om å kjøpe aksjer i Bank Norwegian.

Komikeren Morten Ramm, som er bestevenn med ektemannen til Bjørn Kjos' datter Guri Kjos Bjercke, har også milliongevinst på sine 170.000 aksjer.

Rallyfører Petter Solberg er bankens 20. største aksjonær med 1,1 millioner aksjer, men Finansavisen har ikke funnet ut hvem som har tipset Østfoldingen. Avisen vurderer Solbergs urealiserte gevinst til å utgjøre minst fire millioner kroner.

Også syklisten Thor Hushovd eier aksjer i banksuksessen, men i hans tilfelle skal det være superinvestor Arne Fredly - som eier 8,7 prosent av aksjene i Norwegian Bank - som står bak tipsene. Hushovd eier aksjer for rundt seks millioner kroner.

Investorene Arne Blystad og Torstein Tvenge er også store aksjonærer i Bank Norwegian, sammen med en rekke ansatte i meglerhusene Arctic, Pareto, ABG Sundal Collier og Sparebank 1 Markets.

Les også: Moods of Norwegian


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.