En rekke punkter i Høyres og Fremskrittspartiets felles regjeringsplattform passer Kjell Inge Røkke som hånd i hanske, skriver Dagbladet.

I tillegg til at diverse skatteletter vil komme Røkke til gode, er fiskeripolitikken til den blåblå-regjeringen ifølge avisen som skreddersydd for fiskebaronen Røkke.

Høyre-/Frp-regjeringen ønsker ifølge Dagbladet å lempe betraktelig på leveringsplikten, som enkelt forklart er en plikt til å levere et visst kvantum fisk til et bestemt anlegg. Mange mener Røkke allerede i en årrekke har utfordret denne plikten.

- Gavepakke til Røkke & co
Regjeringen vil også gjøre såkalte strukturerte fiskekvoter tidsubegrensede. Gjennom sitt selskap Havfisk ASA eier Røkke nesten 30 kvoter for hvitfisk, hvorav 2/3 er strukturerte. Selskapet har selv fastsatt verdien per kvote til å ligge på rundt 90 millioner kroner. Nå kan verdien øke ytterligere.

- Fisken tilhører det norske folk i fellesskap, det er nedfelt i lovverket. Dette er helt klart en gavepakke til Røkke & co, sier professor Torbjørn Trondsen ved Norges fiskerihøyskole til Dagbladet.

Med utgangspunkt i fjorårets skattelister viste en utregning avisen foretok basert på Høyres forslag om endring av formuesskatten, at Røkke kunne få en skattelette på rundt 47 millioner kroner årlig.

Han kan dermed ifølge avisen være den i Norge som totalt sett tjener mest av alle på Solberg-regjeringen.

Les også: Slik blir Norge med Erna som sjef


Høyre og Frp er enige om åtte hovedprosjekter



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.