Fra og med fredag er Rec delt i to selskaper - Rec Solar og Rec Silicon - med hovedkontor i Singapore og USA.

Det markerer også slutten for Ole Engers (65) lange fartstid som toppsjef.

- Jeg har vært administrerende direktør siden jeg var 32. Jeg synes jeg kan ha lov til å ha fri noen fredagskvelder nå, sier Enger til Dagens Næringsliv i fredagens utgave.

- Etterpåklokskapens briller
Det var så sent som i går at det ble kjent at Enger takker av som sjef for solenergiselskapet om fem uker. Han har sittet som konsernsjef i fire og et halvt år. Før det var han styreleder.

company:rec

Det var som Elkem-sjef at Enger valgte å satse på Rec. Allerede den gang var selskapet i hardt vær. Siden har han vært med på alle de store nedturene: et aksjefall på 98 prosent, nedleggelse av alle de fire fabrikkene i Norge og oppsigelsen av over 1000 norske ansatte.

- Vemod er ikke min greie, men hvis man tar på seg etterpåklokskapens briller, kan man jo se ett og annet, sier Enger til DN i dag.

- Trist sannhet
Videre peker han på at det var ingen som forutså at en nesten ubegrenset kapital skulle bli investert i kinesisk solindustri.

- I Rec ble det investert for fort, organisasjonen var ikke stor nok til å takle så mange nye fabrikker. Det er lett å se hva som ikke var liv laga. Det er alt som er lagt ned, altså fabrikkene i Norge, i likhet med resten av den europeiske solindustrien. Det er den triste sannhet, sier Enger.

- Gudskjelov at vi satset på USA og Singapore. Hadde vi ikke det, hadde vi ikke vært her i dag, legger han til.

Med Enger går hele toppledelsen og resten av de ansatte i Norge, skriver DN. Tore Torvund, som har ansvar for Recs silisiumsvirksomhet, blir sjef for Rec Silicon med hovedkontor i delstaten Washington. Øyvind Hasaas blir konsernsjef i Rec Solar og ringer i bjellen når selskapet noteres på Oslo Børs. Rec Solar får hovedkontor i Singapore.

Les hele saken og intervjuet med Ole Enger i dagens utgave av DN.

Les også:
<b>Tore Torvund ny konsernsjef i Rec</b>

Les også på DN.no i dag:
Jobbet for Rema - etter valget
Ti prosent Dreamliner-rabatt
Tidenes duppedings-jul (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.