Skilegenden Bjørn Dæhlie eier halvparten av selskapet Dæhliebyen Åre AB som skal bygge ut et stort hytteområde i den svenske skimetropolen Åre.

I utgangspunktet var planen å bygge rundt 6000 senger i tillegg til et helt nytt sentrum med leilighetsbygg og næringslokaler.

Men nå møter gigantprosjektet Rödkullen motstand både fra folkeflertallet og fugler, skriver Finansavisen.

Må utredes

Planen var å komme i gang for fullt i 2013, men nå må prosjektet utredes mer før det godkjennes av  politikerne i Åre.

Mange i Åre har vært kritiske og mener prosjektet truer miljøet i området. En del av miljøutredningen dreier seg om dyrelivet i Rödkullen, og nå skal fuglelivet kartlegges og utredes ytterligere.

Det er ifølge Finansavisen et klart politisk flertall i Åre for prosjektet, men politikerne vil nå avvente alle utredningene slik at det er høyst usikkert når de to første trinnene kan komme i gang. Men mye tyder på minst et år med ytterligere forsinkelser.

Dæhlie ønsket ikke å kommentere saken.

Les også: Maaseide knuser Dæhlie


Dårligere gli for Dæhlie  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.