- Dessverre gir ikke forsinkelsen i DOT-prosessen (Det amerikanske transportdepartementet) oss noe annet valg enn å sette våre pågående forhandlinger med Boeing for å kjøpe 20 nye 787-9 Dreamliner-fly - som skal være registrert i Irland - på vent inntil Norwegian Air International´s fremtid har blitt avgjort, skriver Bjørn Kjos i et brev til den irske transportministeren.

Det skriver Reuters, ifølge E24.

Norwegian har lenge ventet på en slik tillatelse, men foreløpig har de ikke fått den.

Bjørn Kjos har sagt at han gjerne skulle ha hatt mange flere Dreamlinere, men at det har vært umulig å få tak i flere. Nå spør Kjos den irske transportministeren om assistanse og støtte for å komme frem til en løsning med det amerikanske transportdepartementet.

Norwegian Air International i Irland skal drifte langdistanserutene til selskapet. Norwegian har mottatt et såkalt Air Operator Certificate (AOC) for dette selskapet, noe som er nødvendig for å drive et flyselskap.

Søknaden Norwegian har sendt til amerikanske myndigheter har imidlertid møtt stor motstand, og andre flyselskaper og fagforeninger argumenterer med at selskapet har satt opp et selskap i Irland for å kunne presse ned lønninger og arbeidsvilkår.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.