Frukt- og grøntkjempen Bama har mer enn tredoblet blåbærsalget på tre år. I år passerer selskapet en milliard kroner i bærsalg.

- I løpet av åtte til ti uker i sommer regner vi med å selge 5000 tonn norske bær, sier administrerende direktør Rune Flaen i Bama til DN.

Les hele saken på DN +: Bær banker bananer dnPlus

Velg blåbærene du blir blå på tennene av, er rådet fra overlege Berit Nordstrand.

- Det er fantastisk at vi spiser mer bær enn amerikanerne og verden forøvrig, sier Nordstrand, som er overlege ved St. Olavs Hospital i Trondheim, forfatter og foredragsholder innen ernæring.

- Frysedisken et godt alternativ

Hun mener vi bør utnytte dobbelteffekten med både fysisk aktivitet og ernæringsinnhold ved å gå ut i skogen og plukke bærene selv. Ellers er frysedisken et godt alternativ. Hovedsaken er at du blir blå på tennene.

- Hvis du blir blå på tennene har du spist blåbær med høyt antioksidantinnhold. De store amerikanske blåbærene og hageblåbær er hvite inni og kan ikke måle seg med helseeffekten til de blå, fordi de i hovedsak har antioksidanter bare i skinnet. Skogsbær som er blå inni, er fulle av antioksidanter også i kjøttet, og kan ha mer enn doblet antioksidantkraft, forklarer Nordstrand.

Får du ikke plukket selv, kommer de norske bærene snart i butikk, i mellomtiden kan du gå i frysedisken.

- Frosne bær og grønnsaker har bevart næringsinnholdet godt, og er i perioder sunnere enn ferskvarer som er lagret lenge, sier Nordstrand.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.