Kjempefesten Rema 1000 arrangerte første pinsedag har kostet minst 100 millioner kroner, etter det Dagens Næringsliv vet. Ingen i Rema ønsker å kommentere kostnadene, men en svært stor andel av pengene gikk til artister: Både under dagshowet i Holmenkollen og festen i Telenor Arena på kvelden kom den ene toppartisten etter den andre. Morten Abel, Lars Lillo Stenberg, Maria Mena, Gabrielle, Silya, Karpe Diem, D.D.E., Dag Ingebrigtsen, Kurt Nilsen, Sirkus Eliassen, Adelén, Brazz Brothers og Nicon & Vinz, var blant de mange artistene som dukket opp. deltagerne.

533 kjøpmenn måtte betale 2000 kroner i egenandel for hver ansatte de sendte på fest, og var dermed med på å dekke deler av regningen.

– At jeg må betale en egenandel synes jeg er bare rett og rimelig. Jeg er selvstendig næringsdrivende, og det er jo mine ansatte, sier kjøpmann Henning Stokdal fra Rema 1000 Årstaddalen i Egersund.

Under kveldsarrangementet som ble leder av «Senkveld-duoen Thomas Numme og Harald Rønneberg», tro også Rema-eierne selv til med sang, og fremførte i fellesskap Coldplays «Viva La Vida» foran de rundt 8500 Rema-kjøpmmenne, ansatte og forretningsforbindelser under det lukkede arrangementet. Med seg hadde de et stort orkester, og opptredenen skapte stor begeistring blant gjestene.

Odd Reitan prøvde seg i tillegg på egen hånd, uten sønnene, og fremførte Åge Aleksandersens «Dekksgutten.

Rema-gjestene fikk servert en treretters meny med ytrefilet av okse, poteter, grønnsaker og bearnaisesaus, utgjorde hovedretten.

Hønefoss-kjøpmann Knut Tveter ble kåret til «Årets kjøpmann» i Rema 1000. Tveter, som driver Rema 1000 Eikeli, er en av kjøpmannsveteranene i Rema 1000 og begynte i 1990.

– Jeg husker Odd (Reitan, red.anm.) kom på besøk og spurte meg: «Skal du drive butikk i dette hullet her»?, fortalte Tveter da han tok imot prisen. I første driftsår hadde Rema 1000 Eikeli 17 millioner i årsomsetning, ifjor var årsomsetningen på rett under 155 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.