- Minstelønn kan danne et gulv for hva som er sosial dumping, og styrke muligheten til å sette inn tiltak, sier NHO-sjefen til Klassekampen.

Skogen Lund sier hun er skremt over situasjonen i deler av næringslivet, der svart arbeid brer om seg. Dette representerer en trussel mot grunnleggende verdier som næringslivet er basert på, mener NHO-lederen.

Forslaget om lovfestet minstelønn faller ikke i god smak i Landsorganisasjonen (LO).

- Et angrep på det organiserte arbeidslivet

- Dette er rett og slett et angrep på det organiserte arbeidslivet som NHO hevder de er for, sier Trude Tinnlund, sekretær i LO-ledelsen.

Tinnlund mener at samordnet lønnsfastsettelse er en av suksessfaktorene i den norske modellen. Hvis de folkevalgte på Stortinget skal innføre minstelønn, blir den norske modellen endret, og man risikerer å få arbeidstakere som ikke kan leve av sin egen lønn, mener Tinnlund.

Skogen Lund mener redselen for lovfestet minstelønn er unødvendig.

- Vi har aldri forstått motstanden som er i fagbevegelsen. Men jeg sier ikke et klart ja, men at det er et spor å følge. Jeg sier heller ikke at alle skal ha minstelønn, sier Skogen Lund. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.