Norwegian har vokst kraftig de siste årene, og nå er neste plan å satse stort på å leie ut fly til andre flyselskaper.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos regner med å leie ut opp mot 150 fly, og dermed bli et av verdens største flyleasingselskap, skriver svd.se.

På sikt kan leasingdelen bli et eget børsnotert selskap.

- Vi har akkurat etablert et nytt leasingselskap i Irland. Det skal vi bruke for å leie ut 100-150 fly og det skal gjøre oss til et av verdens største flyleasingselskap, sier Kjos til svd.se.

Først og fremst er det modellene Boeing 737 og Airbus A320 som Norwegian vil leie ut.

De nye langdistanseflyene som Norwegian kjøper, blant annet Boeing 787 Dreamliner, skal selskapet benytte selv.

Kommer til å endre Norwegian

- Dette kommer til å forandre selskapet mye. Allerede i år begynner vi å lease ut en del fly, og leasing kommer til å bli en stor del av virksomheten. Det er jo også der pengene i flybransjen ligger, sier Kjos til avisen.

Boeing og Airbus gir betydelige rabatter til selskaper som foretar store bestillinger, og det er akkurat hva Kjos har gjort. Totalt har Norwegian nå 260 fly i bestilling og opsjon på ytterligere 150. De gunstige prisene kan bidra til å tjene gode penger både på nye fly og på flyene selskapet ikke trenger selv.

- Det har vært fantastiske tider for flyleasingselskapene og alt tyder på at flyselskapene vil fortsette å leie fremover. På sikt kan det bli separat børsnotering av vårt flyleasingselskap, men Norwegian kommer nok alltid til å beholde kontrollen over selskapet, sier Bjørn Kjos til svd.se.

Selv om Norwegian nå mest fokuserer på langdistanseflyging til USA er det Asia som trolig blir det viktigste markedet fra 2016.

– Det blir veldig mye flyreising mellom India og Europa og det er enormt viktig for oss å være med, sier Kjos til avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les og se intervju med Bjørn Kjos: Dette har vært hans aller største utfordring