Det tyske flyselskapet Lufthansa vil starte et nytt lavprisselskap for flyvninger til Asia, Nord- og Sør-Amerika. Selskapet vil bli utstyrt med syv fly av typen Boeing 767 og Airbus 330 og starter opp i løpet av 2015.

Dermed følger Lufthansa etter Norwegian, som startet med egne lavprisruter til USA og Bangkok i mai ifjor. I august ifjor begynte Norwegian å fly med nye Boeing Dreamliner-fly på rutene og har i dag en flåte på syv fly som flyr mellom de tre kontinentene.

 

Den nye Lufthansa-sjefen Carsten Spohr, som tiltrådte i mai i år, la frem den nye lavprissatsingen i Frankfurt onsdag ettermiddag.

Spohr sier at satsingen først og fremst et svar på konkurransen fra raskt voksende flyselskaper i Midtøsten, som har tatt en stor markedsandel på langdistanse de senere årene. Flyselskapene Emirates, Etihad og Qatar Airlines tilbyr mange billige billetter og flyr passasjerene gjennom store knutepunkt i Dubai, Abu Dhabi og Doha.

Den nye lavprismodellen vil bli benyttet på flyruter med en høy andel turistklasse der vanlige flyvninger, med en høy andel forretningsreisende, ikke lenger anses som økonomisk.

Det nye selskapet kommer i tillegg til en økt satsing på lavprisruter i Europa gjennom Lufthansa-eide Germanwings og Eurowings. De tre selskapene inngår i et nytt produktområde, kalt «Wings».

Les også:
Asia i dag: Gullrush for japansk solenergi
Vil bruke euroen som våpen
NHH-rektor: - Det kan være at vi i dag mangler økonomer med det store overblikket

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.