Det fremgår av meldinger fra de to selskapene mandag morgen.

- Jeg er både ydmyk og beæret over å få muligheten til å lede enda et Norgesbasert, globalt ledende selskap. Jeg ser frem til å møte nye utfordringer, mennesker, produkter og markeder i Yara, men inntil jeg overtar er all min oppmerksomhet fortsatt rettet mot Hydros virksomhet, sier Svein Richard Brandtzæg i en børsmelding.

Meldingen kommer dagen før Hydro legger frem nye kvartalstall.

-Endring i konsernledelsen er informasjon vi er forpliktet å melde til børsen, og vi opplyste om  Brandtzægs avgang når vi ble kjent med dette. Det er fravår side ikke noe dramatikk i dette, sier informasjonsdirektør i Hydro, Halvor Molland til Dagens Næringsliv.

- Han har gjort en god jobb iHydro gjennom 30 år, og kjenner selskapet godt. Jeg kjenner ikkedetaljene bak beslutningen hans, dette er et valg som Svein Richard selvhar gjort. Han har uttrykt at han ser på Yara-jobben som enutfordrende mulighet.

Molland sier det er styret som står for utvelgelsen av Brandtzægs etterfølger, og det er enda ikke klart hvorvidt det blir en intern eller ekstern kandidat.

På jakt etter Brandtzægs etterfølger

Brandtzæg fortsetter inntil videre som Hydro-konsernsjef, og selskapet har startet arbeidet med å finne hans etterfølger.

- Styret beklager Brandtzægs beslutning om å forlate selskapet. Gjennom nesten 30 år har Brandtzæg vært en stor ressurs for Hydro, og spesielt som konsernsjef siden 2009. Sammen med en solid og meget kompetent toppledelse i Hydro, har han ledet selskapet gjennom tøffe tider og svake markeder, og iverksatt tiltak for å sikre at vi er posisjonert for en lys fremtid som et verdensledende aluminiumselskap, sier Hydros styreleder Dag Mejdell i en kommentar.

- Grundig prosess

- For å forberede Jørgen Ole Haslestads avgang med pensjon ved fylte 65 år har Yaras styre satt i gang en grundig prosess for å finne hans etterfølger. Jeg er svært glad for å kunne offentliggjøre at det er Svein Richard Brandtzæg som blir Yaras nye konsernsjef. Hans merittliste som toppleder og hans brede erfaring fra prosessindustrien vil komme selskapet til gode, sier styreleder Leif Teksum i Yara i en kommentar.

Haslestad har vært konsernsjef siden 2008.

- Det har vært spennende og givende å være del av Yaras ledelse og styre i de siste ti årene. Selskapet er godt posisjonert for fortsatt vekst i fremtiden, og vi er heldige som har en global organisasjon som er både kompetent og inspirert. Jeg er glad for at Brandtzæg ønsker å lede selskapet, og jeg ser frem til å ønske ham velkommen og introdusere ham til medarbeiderne våre, sier Jørgen Ole Haslestad i en kommentar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.