Det blir stadig billigere å fly interkontinentalt.

Billettene til de oversjøiske destinasjonene har blitt billigere i løpet av året og det kan se ut til at prisene vil fortsette å falle på sensommeren og tidlig høst, heter det i siste utgave av Norsk Flyprisindeks.

Konkurransepresset i internasjonal luftfart har sjelden vært større enn i år, noe som avspeiles i konstante fall i billettprisene.

Dette fremgår av den regelmessige prissjekken som reisesøkemotoren Travelmarket.no foretar og publiserer som Norsk Flyprisindeks.

Markant prisfall

- Et klassisk eksempel på at tilbud og etterspørsel styrer prisdannelsen på flybilletter. I øyeblikket er det en overkapasitet i markedet i forhold til etterspørselen. Den sterke konkurransen tvinger flyselskapene til å sette ned prisene, da de heller vil ta mindre for billettene enn å risikere å fly med mange tomme seter, sier administrerende direktør Ole Stouby hos Travelmarket.no om bakgrunnen for det markante prisfallet.

Det er særlig oversjøiske destinasjoner som Bangkok, New York og Sydney som trekker indekstallene ned.

Nå er det mulig å fly tur-retur Bangkok for litt over 3.800 kroner og de billigste billettene til Sydney går for drøye 8.200 kroner, noe som er svært billig for årstiden.

Les også: - De roper høyest, men det er selvpåførte skader (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.