Verken Coop, Rema 1000 eller NorgesGruppen kan svare på om noen av deres produkter inneholder svinekjøtt fra Danmark.

Eksperter har bedt om at all import og grensehandel med dansk svinekjøtt stoppes umiddelbart på grunn av faren for smitte fra den antibiotikaresistente bakterien MRSA.

I fjor importerte Norge 1.656 tonn svinekjøtt, ifølge tall fra Nortura.

Av de fire største matvarekjedene i Norge, er det kun ICA som kan avkrefte at noen av butikkens matvarer inneholder importert svinekjøtt fra Danmark. Verken Coop, Rema 1000 eller NorgesGruppen har full oversikt over hvor kjøttet i produktene de selger kommer fra, skriver Nationen.

Ifølge Mattilsynet finnes det lite MRSA i Norge. MRSA kan finnes i kjøtt fra svin som er smittet, men sannsynligheten for at mennesker skal smittes gjennom å spise svinekjøtt, er svært liten. Bakterien stryker med når man steker kjøttet.

I Danmark har fire personer dødd av MRSA fra svin. Bakterien har spredt seg til en sterkt økende andel av danske svinebruk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ingen oversikt over antibiotikaverstinger


Halvparten av kalkunfiletene inneholder resistente bakterier


- Den post-antibiotiske tid er her allerede
 

- Smitter nå også fra menneske til menneske  

  Professor frykter smittespredning fra mat fra EU

- En tikkende bombe