Innkjøpssjefsindeksen for industrisektoren, eller PMI-indeksen, i Norge juli måned viser en moderat oppgang fra 49,6 til 50,6.

«Mens Eurosonens innkjøpsindekser opplever de sterkeste innkjøpstallene på tre år, ser det nå ut til at også norsk PMI er i ferd med å snu.», ifølge Norsk forbund for innkjøp og logistikk (NIMA) og Danske Bank, som står bak undersøkelsen.

Når indeksene runder 50 det er tegn til tiltagende industriaktivitet.

Ordreinngang drar opp

Ordreinngangen steg fra 49,7 til 51,3 fra juni til juli.

Delindeksen for sysselsetting hadde denne gangen en økning fra 48,5 til 49,7, noe som indikerer et moderat fall for sysselsettingen i juli.

- Dette kan tyde på at fallet i sysselsettingsindeksen er i ferd med å avta, uttaler sjeføkonom i Danske Bank, Frank Jullum.

Jullum opplyser også om at svarprosenten er noe redusert i juli, noe som øker usikkerheten rundt tallene.

Lager drar ned

Det var økningen i ordreindeksen som bidro mest til oppgangen i denne månedens PMI-tall. På den andre siden var det lagerindeksen som trakk mest i motsatt retning med en nedgang fra 46,5 til 44,4.

Lange norske renter falt etter at forrige måneds PMI-tall viste seg svakere enn ventet og falt under grensen for tiltagende aktivitetsnivå i sektoren.

PMI står for Purchasing Managers Index, eller innkjøpssjefsindeks på norsk. Hver måned utarbeides PMI i mer enn 40 land, og måler vareflyten i bedriftene

Les også på DN.no:

Oljeprisen faller fortsatt

Lånekassens fastrente går ned

Tesla knuste forventningene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.