Undersøkelsen som Sentio Research har gjennomført på oppdrag fra Nationen, viser at nesten seks av ti sier klart nei til et salg, mens kun to av ti mener det er en god idé.

- Staten trenger ikke pengene fra et slikt salg, vi har nok på bok i Statens Pensjonsfond. Men ett argument er faktisk viktigere, og det er strategisk. Jeg mener at vi skal ha høy terskel for å selge strategisk infrastruktur, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Statssekretær Lars Jacob Hiim (H) i Nærings- og fiskeridepartementet sier regjeringen ønsker å redusere det statlige eierskapet gradvis, både for å styrke det private eierskapet og sikre maktspredning.

- Må være særskilte grunner

- Skal staten være eier, må det være særskilte grunner til det. Vi mener at det ikke foreligger slike grunner til at staten bør være en langsiktig eier av Flytoget. Derfor åpner vi for å vurdere løsninger som innebærer en reduksjon av statens eierandel, sier han.

Han understreker imidlertid at det ennå ikke er noen konkrete planer om et salg. Først når næringskomiteen på Stortinget gir fullmakt til å redusere statens eierandel, vil spørsmålet bli vurdert. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.