I et brev stilet til Obama-administrasjonen mandag advarer Air Line Pilots Association International (APLPA) mot det norske lavprisselskapet og sier det vil omgå amerikanske arbeids- og sikkerhetsregler, skriver Washington Times.

I brevet ber ALPA samferdselsdepartementet å avslå søknaden fra Norwegian, som de mener opererer under bekvemmelighetsflagg som hindrer innsyn i arbeidsforholdene. Det henvises til at mens Norwegian har registrert sine andre ruter i Norge, er de internasjonale rutene plassert i Irland. Kritikerne mener at Norwegian ved å registrere rutene i Irland, men ikke fly derfra, forsøker å sikre seg mot at inspektører får tilstrekkelig oversikt over arbeidet med sikkerheten. Det nevnes også at de nye flyrutene vil bli betjent med mannskap fra Singapore.

- Frykter konkurranse

I et svar sier Norwegian at det er frykten for konkurranse som står bak kritikken. De tilbakeviser opplysningene fra APLPA.

- Disse påstandene har ingen rot i virkeligheten. Irsk tilsyn er blant de beste i verden og vårt datterselskap forholder seg til EASAs regelverk, slik andre europeiske flyselskaper gjør. Dette er et forsøk på å avspore debatten, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til DN.

- Vi må være registrert i et EU-land for å få tilgang på trafikkrettigheter i Sør-Amerika, Asia og Afrika, slik at vi kan fortsette vår internasjonale vekst, sier han.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.