I et brev til sine kunder krever teletjenesteleverandøren Gule Sider at bedrifter aktivt må takke nei til et nytt produkt dersom de ikke skal belastes for tusenvis av kroner ekstra.

Det skriver Finansavisen tirsdag.

«Vi har gleden av å tilby deg Mobil Standard + pakken vår til halv pris, så du betaler kun 1997,50... dersom vi ikke hører fra deg innen 20. august 2014, aksepterer du at mobilpakken blir en del av din annonsering», heter det i nyhetsbrevet fra teletjenesteleverandøren, ifølge avisen.

Reagerer

Flere bedrifter har reagert og meldt saken til Forbrukerombudet. Det er derimot lite ombudet kan gjøre.

Saken hadde stilt seg annerledes dersom det hadde vært privatpersoner som var blitt utsatt for dette, opplyser juridisk direktør Frode Elton Haug i Forbukerombudet til Finansavisen.

- Da ville vi helt klart kunne grepet inn. Men her er det snakk om småbedriftseiere, og det er litt videre rammer for næringsdrivende. Jeg synes likevel det skurrer ltit, sier Elton.

Han anbefaler bedriftseiere å se helt konkret på hva som står i deres opprinnelige avtale med Gule Sider i forhold til å legge til nye produkter.

-Vil ikke lure

Gule Sider eies av den svenske søketjenestegiganten Eniro.

Kommunikasjonssjef i Renate Norken i Eniro sier til avisen at selskapet forholder seg til alminnelig avtalerett.

- Vi har åpenbart sjekket det juridiske her, og er ikke ute etter å lure kundene våre. Det viktigste er at vi skal være veldig tydelige, og det opplever vi at vi er, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.