Forskere ved Sintef Fiskeri og havbruk har skrevet en rapport om forskning og utvikling, kompetanse og innovasjon i sjømatindustrien.

Forskerne peker i rapporten på utfordringer som bidrar til å redusere verdiskapningen og kommer med tiltak mot dette, skriver Nærings- og fiskeridepartementet, som har bestilt rapporten, i en pressemelding.

Parallelt har Universitet i Tromsø sett på rammevilkårene for sjømatindustrien og drøfter i hvilken grad og på hvilken måte de sektorspesifikke rammevilkårene påvirker sjømatindustriens muligheter til å være lønnsom og konkurransedyktig i et globalt sjømatmarked.

Mangler to rapporter

Begge rapportene inngår i Sjømatindustriutvalgets arbeid som skal være ferdig ved årsskiftet, opplyser departementet videre.

Før utvalget skal konkludere vil de få ytterligere to rapporter. Begge er ventet å foreligge i september.

Dette er de to av i alt fire rapporter som er bestilt av departementet på vegne av Sjømatindustriutvalget. De to siste vil foreligge i slutten av september.

Langt frem

- Jeg venter spent på Sjømatindustriutvalgets endelige konklusjoner, og har allerede startet forberedelsen til oppfølging av utvalgets tilrådninger. Regjeringen tar sikte på å fremme en melding til Stortinget og forslag til aktuelle lovendringer høsten 2015, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.