Nye arbeidstidsavtaler har gitt en tøffere hverdag for SAS-ansatte i luften. Siden mars ifjor har de kabinansatte jobbet flere timer i uken og hatt kortere pauser mellom flyvningene. Og det merkes på sykefraværet:

En sjekk Check-in.dk har gjort viser at 14 prosent av de norske kabinansatte for øyeblikket er syke, mens 10 prosent av de 1500 danske kabinansatte organisert i Cabin Attendants Union (CAU) er sykmeldt i kortere eller lenger tid. Normalt ligger nivået på rundt syv prosent.

- Dette er veldig høyt og tydeligvis et resultat av økt arbeidspress, sier leder Christian Haanæs i Norsk Kabinforening, som organiserer hovedparten av SAS´ norske kabinpersonale, til Check in.

- Ikke alarmerende høyt

Han peker på at antallet syke har vært høyt gjennom lenger tid og langt fra nivået på 7-8 prosent, som var det normale for noen år siden.

Men SAS mener ikke at antallet syke flyvertinner og flyverter er alarmerende høyt:

- Vi vet at det er et høyt sykefravær innenfor luftfart sammenlignet med andre bransjer. Men vi ser ingen alarmerende stigning, sier pressesjef Trine Kromann-Mikkelsen i SAS.

Les også: SAS jakter oljepenger

Pilotene saksøker SAS

SAS økte passasjertrafikken  

 

 


 

 
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.