Kommunen ble tatt litt på senga da internasjonal presse presenterte luksuriøse hotellplaner i en av Tromsøs fjorder.

Det er det nederlandske selskapet Dutch Docklands som ønsker å bygge et flytende hotell formet som en iskrystall. Femstjernershotellet vil bli det første i sitt slag i Europa og henvender seg til et ekstremt kjøpesterkt publikum.

– Vi har vært på jakt etter egnede lokaler for et slikt prosjekt i Arktis siden 2008. Tromsø er den absolutt beste lokaliteten med en unik miks av by og villmark med god tilgjengelighet, sier Paul H.T.M. van de Camp i det nederlandske selskapet Dutch Docklands.

– Intensjonsavtalen innebærer at vi er positive til planene som kan få stor betydning i videreutvikling av lokale turistbedrifter, sier byråd for byutvikling Britt Hege Alvarstein i Tromsø kommune. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.