Hovedårsaken til det sterke resultatet er gevinst fra salget av 51 % av Skangass til det finske selskapet Gasum, skriver selskapet i en pressemelding.

Svakt i kraft

Den underliggende driften i konsernet hadde et vesentlig svakere resultat enn i fjor, grunnet langt lavere kraftpris kombinert med lavere vannkraftproduksjon.

Forretningsområdene tele og LNG viser stabil og god vekst i inntjeningen og bidrar, i tråd med strategien, til å redusere konsekvensene av det som synes som varig lavere kraftpriser.

Milliardgevinst

Nedsalget til 49 prosent i nedstrømsdelen i Skangass ga en gevinst på 1,4 milliarder kroner. Av dette er 736 millioner realisert, mens de resterende 659 er en regnskapsmessig gevinst på den gjenværende eierandelen på 49 prosent.

I tillegg eier Lyse fortsatt 100 prosent av selve LNG-anlegget i Risavika i Sola kommune. LNG-anlegget er utleid på en 15 års leieavtale som sikrer full kapasitetsutnyttelse.

Energi

Driftsresultatet fra energivirksomheten ble mer enn havlert og endte på 518 millioner kroner i halvåret, ned fra 1.091 millioner i samme periode i fjor.

Kraftprisen var 31 prosent lavere enn i fjor og vannkraftproduksjonen ble redusert med 0,8 terrawatt timer til 3,4. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.