Unntaket av norsk lakse- og ørretyngel står oppført i et dekret som er underskrevet av statsminister Dmitrij Medvedev 20. august, skriver Dagbladet.

Det omfattende importforbudet av matvarer fra EU, USA, Norge, Canada og Australia ble kunngjort 6. august. Da het det at Russland trenger å utvikle sitt jordbruk og gjøre landet mer selvforsynt med matvarer.

De siste årene har Russland importert 50 prosent av maten fra utlandet. Fortsatt er det importstans for de fleste typer kjøtt, fjærkre, melkeprodukter og sjømat.

Importforbudet kom som et svar på sanksjonene mot Russland som EU og USA innførte i juli. Sanksjonene var en reaksjon på Russlands rolle i konflikten i Ukraina, og rammer investeringer generelt og forsvars-, olje- og gassindustrien spesielt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.