- Tallene taler for seg selv. I løpet av fem år har det blitt mye billigere å fly, særlig fra regionene. Reisende fra Vestlandet har fått større adgang til billige billetter gjennom flere direkteruter, men prisfallet er også merkbart fra Trondheim og Tromsø, sier administrerende direktør Ole Stouby fra reisesøkemotoren Travelmarket.no i en kommentar.

Han peker på at lavprisrevolusjonen har skylt inn over Norge og resten av Skandinavia siden 2009. Det har fått prisene til å falle som en stein.

Siden Norge er hjemland for Norwegian og fordi nordmenn, både privatpersoner og forretningsreisende reiser svært ofte, har markedet blitt en kampplass for de fleste lavprisflyselskapene, ifølge Stouby.

Prisfall på 31 prosent

Den økte konkurransen i markedet har hatt en markant innflytelse på prisene for flybilletter. Fra 2009 til 2014 falt billettprisene med opptil 31 prosent for reiser til Europa, og de interkontinentale flyreisene ble opptil 11 prosent billigere.

Det viser den 66. utgaven av Norsk Flyprisindeks som hver fjerde uke sjekker prisutviklingen til ti europeiske og like mange oversjøiske destinasjoner.

Akkurat nå er det mulig å kjøpe en tur/retur-billett fra Oslo eller Bergen til Barcelona for under 1.000 kroner, og Los Angeles og New York slår bunnen ut av prisindeksen med billettpriser på under 3.000 kroner.

Les også: Norwegian avviser grunnlag for massesøksmål

Norwegian kutter flyruter  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.