- Norwegian og Bjørn Kjos er en sirkusartist. Plutselig faller en ball eller tallerken ned og går i stykker. Det er en skam, for hvis de hadde holdt seg til den opprinnelig forretningsmodellen kunne de ha konkurrert SAS ut av markedet.

Det sier Michael O´Leary til check-in.dk.

Siden det norske lavprisflyselskapet har for mange baller i luften, er han ikke interessert i å kjøpe selskapet, slår han fast.

- Problemet er at Norwegian taper penger, altfor mye penger. Og deres kostnadsbase er altfor høy sammenlignet med vår, sier Ryanair-sjefen.

Han mener Norwegian burde ha blitt i det skandinaviske markedet og utnyttet markedet på de korte og mellomlange rutene.

- Altfor mange utfordringer

- I dag forsøker de å bygge opp en langdistansevirksomhet med altfor mange utfordringer, og de har samtidig bestilt altfor mange fly. Derfor har de valgt å etablere et flyleasingselskap. Det er det ikke bruk for. Vi har masser av den slags virksomhet over hele verden i dag, konstaterer Michael O´Leary.

Han sier at det er helt uaktuelt for Ryanair å kjøpe et flyselskap som ikke tjener penger og har et for høyt kostnadsnivå.

- Det vil ødelegge vår egen virksomhet, og aksjonærene våre vil ikke støtte en slik transaksjon, sier Michael O´Leary.

Les også: - Mye billigere å fly de siste fem årene

Norwegian avviser grunnlag for massesøksmål

Norwegian kutter flyruter  

 



 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.