Helikopterselskapet Blueway flyr i dag på kontrakter for oljeselskaper i Nordsjøen og i utlandet. Datterselskapet Airlift har en stor virksomhet innen helikoptertjenester ved utbygging av kraftlinjer i Norge.

Nå blir selskapene slått sammen med den nederlandske operatøren NHV.

Fra vår side er dette positivt og industrielt riktig steg å ta. Begge selskapene har Nordsjøen som hovedområde og i tillegg har vi en sterk posisjon i Vest-Afrika som gjør at vi har forutsetningen for å bli en betydelig aktør i helikopterbransjen de neste årene, sier konsernsjef Johnny Skoglund i Blueway i en pressemelding.

NHV har virksomheter i Europa, Afrika og i Brasil. Det er eid av det franskbaserte oppkjøpsfondet Ardian Capital. Blueway er eid av det norske oppkjøpsfondet Reiten & Co (60 prosent) og Helicopter Transportation Group as.

I 2012 hadde Blueway en omsetning på 835 millioner kroner og et underskudd på 70 millioner kroner. Etter det DN forstår, skal det ha blitt et underskudd på rundt 4,5 millioner kroner i 2013.

– I 2011 og 2012 startet vi nye kontrakter offshore og det har medført en del oppstartskostnader. I 2013 og 2014 har kontraktene vart en stund og derfor er økonomien gradvis bedret, sier Skoglund.

Det er ukjent hva transaksjonen er verdt, men det er på det rene at Blueway har slitt med lønnsomheten de siste årene fordi det ikke har vunnet like mange kontrakter offshore som ønsket.

Gjennom transaksjonen vil NHV kjøpe Reiten & Co Capital Partners og Helicopter Transportation Group sine aksjer i Blueway. Den foreslåtte transaksjonen er avhengig av nødvendige myndighetsgodkjennelser.

Den nye gruppen blir et europeisk helikopterselskap med 650 ansatte. Samlet omsetning for de to selskapene i 2013 var over 270 millioner dollar (1,7 milliarder kroner basert på dagens dollarkurs).

Les også på DN.no

Oljedirektøren har én stor bekymring

- Jeg er dårlig på flere ting enn jeg er god til

Vurderer alle muligheter

Så mye koster en utbrent medarbeider  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.