Egen sjåførtjeneste til flyplassen, Dom Perignon champagne i strie strømmer, en privat suite med seter som kan legges helt flatt, personlig minibar og opp til 1800 on-demand kanaler av underholdning ombord.

For aller første gang har nordmenn muligheten til å fly First Class fra Oslo Lufthavn, etter at Emirates i dag lanserte daglige direkteruter mellom Oslo og Dubai med en Boeing 777-300ER.

- Jeg tror mange nordmenn kommer til å kjøpe en førsteklassebillett eller oppgradere seg fra Business Class, sier Thierry Antinori, Executive Vice President og Chief Commercial Officer i Emirates, til DN.

Norgessjef Terje Grue i Emirates er enig:

- Det morsomme er at vi faktisk har hatt høyest forhåndssalg til First Class, ut fra antall seter. Nå er det jo bare åtte First Class-seter ombord i hvert fly, og vi kommer ikke til å fly med full First Class hver eneste dag. Men det er nesten fullt i dag - og fullt både i morgen og på torsdag!

 

- Hvordan skal dere få nordmenn til å fly førsteklasse?

- Jeg tror definitivt det er et marked for First Class også i Norge, og det er mange som har råd til det. Akkurat nå har vi lanseringstilbud på premiumproduktet vårt, noe som betyr at man kan fly First Class fra 26.000 kroner mellom Oslo og Dubai, og vi ser at interessen absolutt er til stede for denne superluksusen, sier Terje Grue.

Norske bedrifter sparer imidlertid på reiseutgiftene og Grue er klar over at arbeidskulturen i Norge er mindre hierarkisk enn i mange andre land.

- I en del andre land er det en selvfølge at toppsjefene reiser på First Class. Det er jo ikke helt sånn her i Norge, vi har en mye flatere struktur. Men for å si det sånn: Har du en hundremillionerskontrakt som venter i andre enden, er det bare en dråpe i havet å kjøpe førsteklassebillett.

Emirates´ flaggskip Airbus A380 flyr foreløpig ikke fra Norge, men her får man den ypperste luksusen: To fullt utstyrte Shower Spa-bad i kabinen med dusjhjørne, helfigursspeil, gulvvarme, eksotiske blomster til pynt og en LCD-skjerm i dusjen.

Emirates Norge-sjef Terje Grue.
Emirates Norge-sjef Terje Grue. (Foto: Gunnar Bløndal)
 

Her er det også en lounge på øverste dekket, der passasjerene kan nyte drinker, vin og kanapeer. Loungen består av to sofaer og en stor LCD-skjerm som viser flyets posisjon og utsikt fra eksterne kameraer.

Men også på Boeing 777-300ER-flyet er det nok luksus til å bli overveldet, fra "fine dining" til personlige minibarer og romslige suiter.

- Hva gjør en førsteklassebillett verdt prisen?

- Å fly First Class er en opplevelse i seg selv, sier Terje Grue.

- Elsker du sjarmerende flyvertinner og Dom Perignon, vil du elske Emirates. - Dette er det ypperste av luksus du får i luften - og lett å bli avhengig av, sier Thierry Antinori.

Les også: Fly-cruise "jorda rundt" for 717.000 kroner

Spår norsk turistboom i Dubai

- Forbrukerne har selv skapt lavprisflybølgen  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.