– Det er for tidlig å si hvordan nedbemanningen vil foregå. Vi kan ikke utelukke oppsigelser, men ingen har mottatt dette, sier fabrikksjef Atle Tvedt Pedersen til Bergens Tidende.

Fabrikken går med overskudd og selger mer sauser, supper og gryteretter enn på lenge, ifølge Tvedt.

– Målet er å gjøre fabrikken enda mer konkurransedyktig, slik at arbeidsplassene sikres. Økt konkurransekraft er viktig for at fabrikken skal kunne tiltrekke seg nye produksjonsvolumer fra våre søsterselskaper i Orkla. Dette er noe vi ønsker å få til i Toro-fabrikken, men per i dag er ikke produksjonen effektiv nok, sier han.

Allerede i oktober kan de første ansatte være på vei ut, men først ved årsskiftet vil fabrikken ha en fullstendig oversikt over nedbemanningsprosessen, ifølge avisen. I dag er det 270 årsverk ved Toro-fabrikken.

– Det er ikke kjekt å komme med slike nyheter, og jeg ser hvordan folk blir berørt. De ansatte preges selvsagt av dette. Samtidig har vi vært gjennom et program siden januar for å redusere kostnader, noe alle ansatte har vært kjent med, sier Pedersen.

Les også:
Kina-ekspert: - Det finnes ingen håndbok for å løse denne konflikten
– Her snakker alle tre eller fire språk
First House og hjelpeløshetens tempeldans (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.