- Jeg flyr SAS nesten hver dag bare for å se hvilket dårlig selskap det er, sa professor Victor Norman etter at Norwegian-sjef Bjørn Kjos hadde holdt vekkelsesmøte for studentene ved Norges Handelshøyskole (NHH) onsdag.

Men å se uttalelsen på trykk i DN, fikk frem angeren:

Torsdag angret Norman på at han rakket ned på SAS og skrev et leserinnlegg med tittelen "Unnskyld, SAS!".

Les hele innlegget her: Leserinnlegg: Unnskyld, SAS!

"I et mislykket og misforstått forsøk på å være morsom, sa jeg på NHH forum nylig at jeg reiser med SAS bare for å se hvor dårlig selskapet er.  Det var ikke bare dumt sagt - det var en uttalelse som var egnet til å såre alle de ansatte i SAS som hver dag gjør en god jobb for selskap og passasjerer.  Jeg håper de vil godta min uforbeholdne unnskyldning", skriver blant annet Norman.

- Tåler kritikk, men...

- Vi synes det er hyggelig at Victor Norman forhåpentligvis uoppfordret har kommet til denne konklusjonen. Han er en god SAS-kunde og flyr ofte, og - helt ærlig - vi ønsker han hjertelig velkommen om bord også neste gang han er ute og flyr SAS, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til DN.

Han understreker at SAS tåler kritikk, men at det er spesielt at kritikken kommer fra en tidligere statsråd.

- Victor Norman ble kalt bonusforbudets far. Han gjorde tydelige grep som ikke gikk i SAS´ favør og han står bak avgjørelser som har hatt stor innflytelse på SAS´ konkurranseevne . Han er ansvarlig for et 10-årig bonusforbud som rammet SAS spesielt hardt, påpeker Johansen.

- Men jeg innrømmer at vi internt har trukket litt på smilebåndet av det han sa igår. Det er no hard feelings! De som er mest skuffet over dette, er nok våre ansatte. En del har sagt at de har funnet uttalelsene fra Victor Norman sårende, sier han.

Redd for hva studentene vil tro

Knut Morten Johansen er heller ikke glad for at en eks-statsråd sender et negativt budskap om SAS til studenter på en anerkjent høyskole:

- Det han sier kan ha gitt en del unge mennesker et dårlig inntrykk av et veldig viktig selskap i norsk næringsliv, som kanskje kan bli deres fremtidige arbeidsgiver. Og det er ikke bra.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.