Luftfartens Funksjonærforening (LFF) og arbeidsgiverforeningen Virke  har kommet til enighet.

- Streiken er over, sier  LFFs leder Asbjørn Wikestad til DN.

- Det er gjennomført sentrale forhandlinger og lokale drøftinger på en slik måte at begge parter kunne godta det. Klubbene er fornøyde, sier Wikestad.  

Dessuten er det enighet om et partssammensatt utvalg som skal se på fremtidig lønnssystem.

Kjernen i taxfree-konflikten var LFFs krav at uravstemning i det sentrale oppgjøret ikke skulle skje før de lokale forhandlingene var sluttført.  Det ville bety streikerett også for lokale forhandlinger.

Det vanlige i norsk privat sektor er at sentrale forhandlinger først  sluttføres, og at lokale forhandlinger deretter skjer under fredsplikt.

Løsningen skyldes altså for det første  at det også er gjennomført lokale forhandlinger som klubbene er fornøyd med i de tre bedriftene som var rammet av konflikten: Travel Retail Norway, Airport Retail Norway og callsenteret Sykes i Bergen.

De to førstnevnte bedriftene driver taxfreeutsalgene på Gardemoen, Flesland, Værnes , Sola og Torp.

Dernest er hovedkonflikten i oppgjøret løst ved nedsettelse av et utvalg.

- Har dere fått et gjennomslag i kravet om at lokale forhandlinger skal avsluttes før det stemmes over det sentrale oppgjøret?

- Vi skal jobbe sammen for å vurdere hvordan vi skal gjøre dette for fremtiden.  At man nedsetter et utvalg betyr at det er behov for endring, sier Wikestad.

Les mer:

Taxfree-ansatte går til streik  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.